03.12.2012 | Kategoria: Sopimukset

Hyvän juristin taitoihin kuuluu olla välillä mustavalkoinen ja välillä löytää siltä väliltä kaikki harmaan sävyt ja erityisesti lukea tilannetta oikein, mikä lähestyminen mihinkin tilanteeseen sopii.

Joskus suurin neuvottelutyö käydään samalla puolella pöytää ennen kuin sopimuksen toista osapuolta on edes tavattu. Lopputulos on palkitsevin silloin, kun kaikki osapuolet huomaavat liikkuneensa omista poteroistaan muita lähemmäs, mutta tuntevat silti voittaneensa. Tähän tulokseen harvemmin päästään, jos liiketoiminta ulkoistaa sopimusten neuvottelemisen juristeille ajatellen, että varsinainen yhteistyö käynnistyy sitten kun sopimus on allekirjoitettu ja suljettu kassakaappiin. Juristien kesken suurimmat väännöt käydään siitä, kirjoitetaanko sanan eteen ”reasonable” vai onko kuitenkin vaadittava vähintään ”best efforts” ellei jopa ”warrants”.

Sopimusneuvottelut pitäisi nähdä tärkeänä osana jokaista yhteistyösuhdetta ja hyvänä foorumina sopia paljon sopimustekstiä laajemminkin yhteistyön puitteista. Sitä tilaisuutta ei voi eikä kannata jättää pelkästään juristeille vaan sopia yksissä tuumin, että ilmaisun ”reasonable best efforts” kanssa voivat molemmat elää.