27.02.2014 | Kategoria: Yleinen

Jotkut ideat yllättävät yksinkertaisuudellaan. Eräs esimerkki on yrityksen hikipääoma, tai sofistikoituneemmin omistuksen dynaaminen allokaatio (dynamic equity allocation). Entä jos yrityksen omistusta ei jaettaisikaan lopullisesti yritystä perustettaessa pää- ja rahaluvun mukaan vaan jako tapahtuisi jatkuvasti sen mukaan, miten arvokas panoksesi yrityksen toiminnalle on.

Mietipä hetki, olet perustamassa kaverisi kanssa firmaa ja tuntuu oikeinkin luontevalta, että firman omistus jaetaan puoliksi – teitähän on siinä kaksi yhtä pätevää, ahkeraa ja kaikin puolin loistavaa tyyppiä hommaa käynnistämässä. Kuluu hetki aikaa ja paiskit töitä kellon ympäri – yrittäjän on pakko yrittää, you know. Samaan aikaan kaveri on ehkä saanut hyvän työtarjouksen muualta, innostunut toisesta projektista tai vaikka päättänyt downshiftata elämäänsä, minkä seurauksena kaverin työpanos yhteiselle hankkeelle on vain muutamia tunteja viikossa. Päivä päivältä tilanne alkaa nakertaa myös sinun intoasi; mitä järkeä on panostaa 120 lasissa, kasvattaa omin voimin yhteistä kakkua, josta kuitenkin saat vain puolet, alkuperäisen jaon suhteessa. Jos oikein huonosti käy, kummatkin päätätte heittää hanskat tiskiin ja firman eteen tehty työ valuu hukkaan.

Tyypillisesti yrityksen omistus jaetaan käynnistysvaiheessa, kun ei vielä ole, eikä voikaan olla, tarkkaa tietoa siitä, mihin yrityksen toiminta tulee kehittymään, millaiseksi osakkaiden roolit muodostuvat ja kuinka arvokas kunkin osakkaan panos tulee olemaan. Tässä vaiheessa omistuksia koskevat neuvottelut käydään aika lailla pimennossa, ja inhimillistä on tietysti että jokainen turvaa omaansa ja on sitä mieltä, että juuri minun panokseni on kaikkein tärkein. Sitten kun vielä halutaan uuden huumassa välttää konfliktia, päädytään tasalukemiin, päästäänpähän ainakin vauhtiin. Ja ainahan kaikkea voi muuttaa myöhemmin.

Toki omistusta voidaan myöhemmin jakaa uudelleen, osakeanneilla, optio-ohjelmilla ja muilla instrumenteilla. Aika jäykkää kuitenkin? Ainahan niillä pienen juristiarmeijan työllistää. Uudelleenjärjestelyt vaativat myös äänienemmistöjä ja mahdollisesti rahaakin. Mutta entä jos omistus olisikin jatkuvasti kelluvaa, entä jos omistus kullakin hetkellä vastaisi yritykselle antamaasi panosta? Kyllä, heureka!

Vaatiihan se vähän uutta ajattelua, rohkeutta ja halukkuutta ymmärtää että jakamalla omistusta reilusti ja läpinäkyvästi piirakan koko kasvaa, eli lopulta kaikki saavat enemmän. Kun asiaa kehittelee eteenpäin, mallia voidaan myös räätälöidä monella tavalla. Jos olet sitä mieltä, että sinä olet oikeutettu firman perustajana (ja siten ainakin alun perin suurimman riskin kantajana) suurempaan osuuteen, mikä kuulostaa ihan reilulta sekin, voidaan vain osa omistuksista laittaa kellumaan panosten suhteessa ja osa jättää kiinteänä omistuksena perustajien taskuun. Niin, ja onhan huomioitava mahdollisimman moni yhtiön arvoa kasvattava panos: työtunnit, käteinen, IPR’t, uudet asiakkaat, investori jne. Ja miten tämä kaikki saadaan vielä kääntymään hyväksi sopimukseksi ja käytännönläheiseksi työkaluksi, jonne panokset jaksetaan jatkuvasti kirjata ylös.

Tämän idean ympärille on syntynyt startup SweatPie, jossa olen mukana. SweatPie on kehittänyt palvelun, jossa voit ylläpitää startup-projektia ja sen hikipääomaa, tehdä projektillesi sopivan osakassopimuksen, hallinnoida projektin avoimia tehtäviä ja löytää niille tarvittavia tekijöitä. Sitten voit seurata kun piirakka kasvaa.

Olen aika varma, että haluat tietää tästä lisää: www.sweatpie.com.